Personvernerklæring

Det er viktig for oss at du føler deg trygg når du benytter deg av Flikk smarthus. Vi tar personvern svært alvorlig og vil alltid beskytte informasjonen du gir oss etter retningslinjer fra Datatilsynet og etter lov om behandling av personopplysninger, også kjent som personopplysningsloven.

Denne erklæringen redegjør for behandling av personopplysninger som registreres via Flikk smarthus app og nettsiden flikk.no samt rutiner for håndtering av elektroniske henvendelser.

Dersom du ikke finner svar på dine spørsmål, kan du sende en e-post til post@flikk.no.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse. Det er også opplysninger om hvordan du bruker Flikk -for eksempel når du logger inn i applikasjonen, hendelser i huset og strømforbruk.

Behandlingsansvarlig

Flikk er ansvarlig for behandling av innsamlede personopplysninger på flikk.no.

Windows Azure er Flikk sin databehandler, og er vår totalleverandør for drift og vedlikehold av applikasjonen og nettstedet. Leverandøren benytter underleverandører til å utføre databehandleroppgaver: Logz.io (logging av applikasjon funksjoner), Google (drift av besøksstatistikk) og Datek (drift av autentiseringsløsning).

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av applikasjonen, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Flikk (med underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Hva brukes informasjonen til?

Vi jobber hele tiden for å gi kundene en brukertilpasset og god opplevelse av Flikk. Her er de viktigste formålene vi bruker personopplysninger til:

  • Lære hvordan du bruker huset ditt for å bedre kunne forutsi dine behov og forventinger til et smarthus. Vi lagrer aktivitet som når enheter skrus på/av, sensor data som temperatur, alarmer utløst, strømforbruk.
  • Lærer hvordan strøm brukes i huset for å kunne gi råd og tips om hvordan spare strøm på din bolig.
  • Lagre informasjon om eier av gateway og kontaktpersoner som skal kontaktes i forbindelse med alarmer og feilsituasjoner i huset.
  • Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Flikk (med underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn.
  • Forhindre uønsket eller kriminell aktivitet. Det er svært viktig for oss at Flikk er trygg å bruke til å styre huset sitt. Vi bruker flere typer data for å gjenkjenne forsøk på uautorisert tilgang på huset ditt blant annet IP-adresser, innloggingsforsøk og informasjonskapsler. Dersom vi oppdager noe mistenkelig, vil vårt kundesenter eller sikkerhetsteam følge dette opp.

Statistikk

For at vi skal kunne utvikle og forbedre Flikk smarthus og tilhørende nettstedet vårt bruker vi Google Analytics, som er en tjeneste for web-analyse levert av Google, Inc (”Google”). Google Analytics bruker “cookies” (informasjonskapsler), som er tekstfiler som plasseres på din datamaskin. Dette gjøres for å hjelpe nettstedet å analysere hvordan brukerne anvender nettstedet. Informasjonen som cookie samler inn om din bruk (herunder din IP adresse) sendes til Google og lagres på selskapets servere i USA. Google vil bruke denne informasjonen for det formål å vurdere din bruk av nettsiden, lage rapporter til innehaveren av nettstedet om aktiviteten på nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteten på nettstedet og bruken av internett. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom det foreligger en rettslig plikt til dette, eller dersom slike tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Google vil ikke sammenstille din IP adresse med andre opplysninger Google måtte ha i sin besittelse. Du kan avvise bruken av cookies på din maskin ved å justere de nødvendige innstillingene på nettleseren din. Vær imidlertid oppmerksom på at om du gjør dette vil du kanskje ikke være i stand til å benytte nettstedets funksjonalitet i sin helhet. Ved å bruke nettstedet godtar du at Google behandler opplysninger om deg på den måten og for det formålet som er beskrevet ovenfor.

Flikk bruker disse opplysningene til å lage en besøksstatistikk for nettstedet og applikasjonen, og ikke bli brukt til å identifisere enkeltpersoner.

Kryptering av informasjon

All kommunikasjon mellom ditt hjem, din smarttelefon og våre tjenester er kryptert med SSL-kryptering som sørger for konfidensialitet ved at informasjon og sørger for at den ikke kan leses av uvedkommende.

Informasjons-kapsler

Informasjons-kapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside flikk.no og i Flikk Smarthus applikasjonen.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene. Denne bestemmelsen kom med den reviderte ekomloven fra 2013 og ble kalt «cookie-paragrafen» (ekomloven § 2-7b).

 

Tilbake til toppen